Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
Lékárna Mediexpert s.r.o. Menu

Jak řešit vaginální infekce?

6. 7. 2015

Idelyn Jak poznat, zda se jedná o bakteriální či kvasinkovou infekci a podle toho vybrat ten správný prostředek?

 

Vaginální infekce

V širším slova smyslu je za vaginální infekci považován jakýkoliv výtok. Ale za patologický až výtok hojnější, déletrvající, zapáchající, spojený se svěděním a pálením.

Pro porozumění přirozené obrany našeho těla je třeba si uvědomit, že fyziologické pH vaginální sliznice je kyselé (3,8 – 4,5). Toto pH udržuje v rovnováze běžnou mikroflóru (hlavně laktobacily, které vytváří kyselinu mléčnou) a v útlumu patogenní bakterie či kvasinky typu Candida. Po pohlavním styku, hormonálním výkyvem, menstruací, užíváním antibiotik, stresem, prochladnutím se pH posunuje do neutrální až zásaditého prostředí, a tím se stává přijatelnější pro zmiňované patogeny. Ty se začínají množit a způsobují nepříjemné pálení, svědění, výtok apod.

Nejběžnější příčiny vaginální infekce jsou však daleko prostší – používání nevhodných mycích prostředků, parfémovaných obyčejných mýdel nebo dokonce nedostatečná hygiena. Pravidelným používáním prostředků intimní hygieny – intimní gely, výplachy apod. – udržujete pH na správné hodnotě a k propuknutí bakteriální či kvasinkové infekce nemusí dojít.

Idelyn

Jak ale poznat, zda se jedná o bakteriální či kvasinkovou infekci a podle toho vybrat ten správný prostředek? Uvedením nové řady přípravků Idelyn Beliema se výběr zlehčil a usnadnil.

V nabídce naleznete Idelyn Beliema Intim gelIdelyn Beliema Effect vaginální tablety či Idelyn Beliema Effect Intim krém. Působí totiž na oba typy infekce (kvasinky a bakterie).

  • Idelyn Beliema Effect vaginální tablety se po aplikaci během několika minut rozpustí a uvolní laktobacily a kyselinu mléčnou. Kyselina mléčná sníží pH na požadovanou hodnotu, která je nepříznivá pro patogeny. Laktobacily pomohou obnovit přirozenou vaginální mikroflóru.
  • Druhým přípravkem je Idelyn Beliema Effect Intim krém s antibakteriální látkou – samozřejmostí je kyselé pH a navíc obsahuje antimikrobiální látku chlorhexidin, který zastavuje růst kvasinek a bakterií, způsobujících infekci. Odstraňuje tak nepříjemné pocity jako svědění, podráždění a pálení. Kromě toho také kyselinu hyaluronovou pro hydrataci, kyselinu mléčnou a boritou pro obnovu fyziologického pH.
  • Pro každodenní hygienu je nejdůležitější poslední produkt: Idelyn Beliena Expert Intim gel – s antimikrobiální látkou chlorhexidin a ochrannou složkou BioEcolia – komplexem oligoglukanů – která pomáhá obnovit přirozenou mikrobiální rovnováhu. Nezapomeňte na něj, jak bylo uvedeno výše, nejčastější příčinou infekce je nedostatečná hygiena nebo používání nevhodných přípravků.