Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
Lékárna Mediexpert s.r.o. Menu

Aquaporiny, Nobelova cena a hydratace pleti

5. 7. 2015

řada Eucerin Aquaporin Čas od času se podaří objevit zásadní molekulu, princip, něco co nám umožní poznat naše tělo o trochu víc a porozumět mu…

V roce 2003 za takový objev dostal Nobelovu cenu biochemik Peter Agre. Byl to objev aquaporinů, kanálků přítomných v buněčných membránách, které jsou zodpovědné za přenos molekul vody a jiných látek mezi buňkami. To je zásadní a průlomový moment, jak využít tohoto objevu pro zlepšení hydratace a stavu pleti.

Do výzkumu se ponořili mnohé laboratoře vyvíjející kosmetické produkty, které si my ženy (a snad nejen my ženy) tak rády kupujeme a používáme. Vždyť hydratace je zásadní pro krásnou pleť, a dehydratovaná může být každá pleť. Kupodivu i pleť mastná. Mohlo by se zdát, že mastná pleť je hydratovaná dostatečně, ale není tomu tak. Ba právě naopak, pleť dehydratovaná se brání dalšímu vylučování vody nadbytkem produkovaného mazu z mazových žlázek. Jen je nutné zvolit lehkou texturu, aby pleť hydratovala, ale zároveň nezatěžovala.

Při vývoji nového krému vědci vycházeli z poznatku Aquaporinů a principu: „čím více kanálků, tím lepší rozvod vlhkosti v pokožce“. Snažili se tedy vytvořit takový krém, který dodá pleti potřebné kanálky a zároveň pronikne i do hlubších vrstev pokožky.

A proto krémy Eucerin AQUAporin Active obsahují látku glyceroglykol, která splňuje všechny požadavky. Je schopná proniknout do hlubších vrstev pokožky a zároveň stimulovat tvorbu aquaporinů. Po nanesení krému je pleť příjemná, a již za 24 hodin dvojnásobně hydratovaná. Navíc si pleť při dlouhodobém používání udržuje hydrataci a efekt přetrvává i při nepravidelném a občasném vynechání. Výhodou je i posílení bariérové funkce pokožky a zvýšení odolnosti vůči vnějšímu prostředí.Představujeme novou inovovanou řadu Eucerin AQUAporin ACTIVE, krémy s intenzivní 24h hydratací.

Eucerin AQUAporin Active:

  • intenzivně hydratuje pleť po dobu 24 hodin
  • zmírňuje napjatost pleti, zanechává pokožku jemnou a vláčnou
  • lehká konzistence krému se rychle vstřebává
  • nekomedogenní – neucpává póry
  • ideální jako podklad pod make-up
  • bez parfemace a parabenů, vhodné i pro citlivou pokožku

Vybrat si můžete krém Eucerin AQUAporin Active pro suchou pleť nebo pro normální a smíšenou pleť.

Pro všechny typy pleti jako denní krém je určený Eucerin AQUAporin Active s UV ochranou, SPF 25+ UVA.

A jako speciální péče pro hydratací očního okolí Eucerin AQUAporin Active oční s chladivým aplikátorem. Tento krém nejen hydratuje, ale pomáhá účinně redukovat otoky a tmavé kruhy pod očima.