Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
Lékárna Mediexpert s.r.o. Menu

Kyselina hyaluronová a její využití v kosmetických přípravcích

1. 11. 2015

Festival micelárních vod BiodermaProč je kyselina hyaluronová důležitá v novém kosmetickém přípravku Eucerin Hyaluron-Filler CC krému? 
 

Když se v roce 1934 podařilo chemikům Karlu Mayerovi a Johnu Palmerovi na Kolumbijské univerzitě v New Yorku izolovat dříve neznámou chemickou látku z očního sklivce hovězího dobytka, kterou pojmenovali kyselina hyaluronová (HA), ani netušili, jaké využití v kosmetice bude tato molekula v budoucnu mít. Nicméně nejen v kosmetice, ale i v ostatních oborech medicíny je v posledních letech terčem výzkumu. Vždyť je snad všude v našem těle, např. v synoviální tekutině v kloubech, očním sklivci, ale nejvíce je jí v kůži, šlachách, svalech a kloubech.

Díky svojí struktuře a dlouhému řetězci má skvělou schopnost vázat na sebe vodu (udává se až tisícinásobek svojí hmotnosti). Sama kyselina hyaluronová nebo její sůl hyaluronát zůstává na pokožce a díky navázaným molekulám vody dokáže hydratovat a vypínat pokožku.

Věkem však obsah kyseliny hyaluronové rapidně klesá, což se projevuje vznikem nechtěných vrásek, zhoršenou hydratací a stárnutím pokožky.

Proto je velká snaha kyselinu hyaluronovou do pleti doplnit. Injekčně nebo formou lokálně aplikovaných přípravků. Důležité je správně krém zvolit. Pokud obsahuje pouze vysokomolekulární kyselinu hyaluronovou, která zůstává jen ve vrchních vrstvách a neprojde do hlubších vrstev, působí pak krém na vrásky drobné, povrchové.

Proto celá řada Anti-Age značky Eucerin obsahuje kromě této vysokomolekulární kyseliny hyaluronové i nízkomolekulární, která proniká hlouběji do epidermis a postará se o vyplnění hlubších vrásek. Má zde stále stejnou fyziologickou funkci, tzn. Funkci absorbovat molekuly vody, zvětšit svůj objem, vyhladit povrch a zároveň i hydratovat.

Eucerin Hyaluron-Filler obsahuje ještě třetí složku – bioaktivní glycin saponin – ten podporuje vlastní tvorbu kyseliny hyaluronové v dermis, kde se tvoří ty nejhlubší vrásky.

Nejnovější inovací řady Eucerin Hyaluron-Filler je zabarvený CC krémEucerin Hyaluron-Filler CC krém nejen že vyplňuje vrásky (obsahuje kyselinu hyaluronovou vysokomolekulární i nízkomolekulární a bioaktivní glycin saponin), ale také sjednocuje a rozjasňuje tón pleti. V nabídce máme 2 odstíny (světlý a tmavý), které optimálně odpovídají fototypům I-V.

Eucerin Hyaluron-Filler CC krém

Důležitá rada na závěr: nezapomínejte na dokonalé čištění pleti ráno a večer. Použijte např. Eucerin čistící pleťové mlékoEucerin čistící pleťová voda nebo Eucerin micelární vody 3v1